Hacka vitlöken och bryn den snabbt i mycket olja, så att olja tar
till sig av den underbara vitlöksdoften.
Lägg i grönsakerna i den vitlöksdoftande oljan och låt de fräsa
och suga upp den varma oljan en liten stund.
Häll i vinet och koka grönsakerna mjuka i det vita vinet, om det
behövs så kan man ha i litet vatten. Låt grönsakerna koka så länge som
möjligt, minst 30 min. Om man vill ha en mer fyllig smak så kan man
också ha i en eller flera buljongtärningar (antingen grönsak eller fisk
går bra).
Ta av grönsakerna och låt soppan kallna så att man kan mixa dem
utan att mixern går sönder av värmen. Så här långt kan man
förbereda i god tid före.
Mixa sönder grönsakerna t.ex. med en mixerstav så att
grönsaksbitarna blir så små som ni vill ha dem. Jag brukar mixa sönder
dem ordentligt så att de blir pyttesmå.
Sätt på soppan på plattan igen. Häll i grädden, saffranet och
litet cayenne peppar. Låt allt koka upp.
Lägg i fisken och låt allt koka tillsammans tills fisken är
klar. Smaka av och krydda.
Servera gärna tillsammans med Aioli och vitt bröd.
Lars Eriksson
Last modified: Sun Jul 15 22:30:50 W. Europe Daylight Time 2001