April


31 mars, lördag
Veckan har varit jobbig med konferens i Karlsruhe men nu är det äntligen skidhelg. Vi stiger upp tidigt och sätter oss i bilen för att njuta av vår korta Alpin semester till Arosa. Arosa är en mycket idyllisk liten skidort som ligger ca 45 minuters kringelikrokväg upp från Chur. Det finns orter som ligger närmare och är billigare att åka till vilket gör att de som åker dit är litet äldre (medelålders) människor som vill ha det lugnt. Ungdomarna väljer hellre andra orter. Vägen till Arosa går genom trånga Zürich (men som vanligt på lördagsmorgonar så är trafiken ganska lugn) till Chur och från Chur blir följer man en smal alpväg lägs en liten dal upp till Arosa. Enligt guideboken så finns det 365 kurvor mellan Chur och Arosa. Och vi tänker att detta skall vi kolla, så när vi börjar åka på vägen sätter vi igång och räkna kurvorna, efter ca 25 kurvor så har vi tröttnat på att räkna... Man tappar också koncentrationen på att räkna när man möter bilar, bussar och lastbilar i hårnålskurvorna, men jag är ju bara man och klarar bara av att göra en sak i taget och gör det kloka valet att koncentrera mig på att köra istället för att koncentrera mig på att räkna.

Vi kommer fram till Arosa vid 10 tiden och trixar oss fram till hotellet. Vi har inga förhoppningar om att få vårt hotellrum redan då men man kan ju alltid försöka. Till vår förvåning så har de vårt rum färdigt så att vi kan packa in våra saker och Bodil får sätta på sig skidutrustningen eftersom hon har dragit lyckolotten och får åka skidor på morgonen... Jag ger mig ut på en promenad uppför och nedför backarna genom Arosa med Alice och Emil i vagnen, det var härligt.

På eftermiddagen så är det min tur att åka skidor. Ja vad kan man säga. Underbart väder med strålande solsken och vårvärme, några få små bomullstussar till moln på himlen. Solskyddsfaktor 25 i ansiktet och trots det blir man röd som en kräfta. Underbart!!!

På kvällen så äter vi en god middag i hotellresturangen, lägger barnen tillsammans med babyvakten (radiosändaren) och sedan sätter Bodil och jag oss i baren och njuter av varandras sällskap och en varsin öl.

1 april, söndag
Idag är det min tur att ta morgonpasset i pisten, men först så måste vi frukosta och packa ut oss ur rummet. Vädret är helt underbart, när jag kommer upp första gången så ligger det litet moln i dalarna och alptopparna tittar upp över dem. Underlaget är super. Härligt!!!

På eftermiddagen är det Bodils tur att åka, men hon står över till förmån för att få vara tillsammans med sin man och sina barn. Vi tar liften upp till platån där det finns en massa resturanger och går sedan ned därifrån. Emil får åka litet pulka och är lycklig där det är platt men där det börjar luta för mycket nedåt så tycker han att det är otäckt och vill gå istället. Vid resturangerna så har de några grisar som barnen får klättra in till och klappa. Det blir bara bättre och bättre för Emil. Sedan vandrar vi ned åker hemåt och kommer hem lyckliga, vederkvickade och starka. Vi är nu redo för att ta itu med arbetet, livet, universum och allting...

3 april, måndag
Denna vecka bryter Alice vattenkoppor ut. -No comment!

14 april, lördag
Vi åker på påsklovsskidresa till Engelberg, tillsammans med vår barnvakt Brita. Vi kommer iväg ganska tidigt på dagen och hittar vårt hotell direkt, jag har dragit turlotten och får åka skidor från början. Första dagen är det underbart skidföre, nysnö och ganska kallt längst uppe på glaciären Titlis. Från byn upp till toppen är det tre olika linbanor, och den linbana som går högst upp till toppen roterar. Jag åker nästan hela dagen i ett litet område med pudersnö som ligger mellan två pister, helt underbart snödupet varierade mycket och var mellan 30 och 130 cm på den lilla platsen. Det var fullkomligt underbar puder...

15 april, söndag
Det har snöat hela natten och Bodil är inte intresserad av att åka skidor så att jag axlar det tunga ansvaret för vårt tredagars kort. Toppstationen med glaciären Titlis är stängd så att man får bara åka i området som går runt den mellersta linbanan. Men det fanns mycket pudersnö.

16 april, måndag
Det har återigen snöat hela natten, det snöar fortfarande under dagen och Bodil är fortfarande inte intresserad av att åka skidor. Så jag far upp men vädret är dåligt och sikten varierar från mycket bra till dålig med ca 5 m sikt. Efter en timme i pisten så sträcker jag ryggen mitt i en slät pist, helt utan anledning. Inser att jag håller på att bli gammal så att jag ger upp hoppet om vädret och ryggen och åker med besvärad rygg ned till byn igen.

18 april, onsdag
Brita och Bodil går på sång och lekgrupp. Min rygg mår fortfarande inte riktigt bra.

19 april, torsdag
Brita åker hem.

20 april, fredag
Carina anländer och Bodil hämtar henne på flygplatsen. Ryggen känns numera litet bättre (mycket väsen över ingenting tycker Bodil).

21 april, lördag
På min födelsedag så får jag sova litet längre än vanligt och får till och med litet frukost på sängen, det var snällt av alla att skicka presenter till mig...

22 april, söndag
Vi åker på en liten utflykt med Carina. Det regnar och är halvtaskigt väder, vi åker mot Walensee och Walenstadt och har inga förhoppningar om bra väder. När vi åker in i den 6 km långa tunnelt söder om Walensee som motorvägen går genom så regnar det kraftigt, när vi kommer ut på östsidan så har regnet upphört och solen börjar lysa igenom. När vi senare går omkring på Walenstadts gator så börjar till och med solen på att värma litet. Vi hittar ett litet fik som har öppet (i en halvtimme till) som vi tar en snabbfika i och hinner stoppa i Alice en burk mat.

23 april, måndag
Det är Sechseleueten festival i centrum på eftermiddagen som vi åker ned och tittar på tillsammans med Carina.

28 april, lördag
Vi går på Zürich Zoo tillsammans med Vikströms. Allt flyter på bra ända tills Amanda helt plötsligt är borta!!! Hon syns inte till någon stans och vi börja springa runt och leta överallt, men hon hade bara gått en liten bit i förväg och hittat något intressant att titta på.


Lars Eriksson
Last modified: Sun Jul 29 15:49:05 W. Europe Daylight Time 2001