2 mars, fredag
Det är jobbar dag för mig och idag så kommer Lisa, Magnus och Emmy på besök över helgen. Bodil hämtar dem på flygplatsen och jag kommer hem på kvällen. Vi har planerat att vi skulle äta något Schweiziskt vad passar då bättre än Rachlette. Så när barnen har gått och lagt, dvs när Lisa har lyckats söva Emmy, så korkar vi upp vinet (Magnus och jag hade dock börjat att lukta på det litet tidigare) och kör igång Rachlettejärnet. Det blev en lyckad måltid, och Magnus och jag tjattrade halva natten.

3 mars, lördag
Det är dags att visa gästerna staden Zürich men tyvärr så har Alice litet feber så att jag blir tvungen stanna hemma medans de andra far ned till stan och går ett varv. Lisa stoppar i sig en pizzabit och bestämmer sig efter den att hon inte vill ha någon ost mer över huvudtaget under resten av hela vistelsen. Till middag käkar vi kyckling-fahitas och dricker litet pilsner. Och sedan så går Magnus och jag ner till Affoltern centrum för att se hur publivet är och för att sitta och snacka litet. Det är faktiskt första gången som jag kommer iväg till puben här nere i Schweiz, tänk vad barnen och familjen kan ställa till med. Tyvärr så fanns det inte så mycket att titta på men jag fick i alla fall smaka två Schweiziska pilsner (en bra och en alldeles för söt), innan det blev dags att gå hem.

4 mars, söndag
Utflyktsdags. Återigen så far vi till Küssnacht am Rigi för att titta på Viervaldstättersee som vi tycker så mycket om. Tyvärr så är det litet dåligt väder med regn snålblåst och låga moln, som ni kan se på bilden här bredvid, så att vi får inte se så mycket av alperna. Hur som helst så fick den frysande Lisa i alla fall se litet snö. Sedan tog vi den obligatoriska turen runt Rigi Kulm längs sjön så att de fick se några riktiga Schweiziska byar. Vi prövade också att åka direkt från Schwytz till Rapperswil över ett lågt pass, och över dammen i Zürichsee så att de skulle få se litet mer av Schweiz. Men det var bara moln och regn, hur som helst så lovade den där vägen gott inför framtiden, det verkade finnas litet saker att se på vägen (Alper och snö) om det bara är klart ute.

På väg hemmåt så talar Magnus om och han är mycket sugen på en ordentlig köttbit med potatis och sås. Och vi bestämmer oss för att fixa det, men det är litet svårt eftersom nästa allt är stängt på söndagarna i Schweiz. Hela resten av vägen hem försöker vi hitta en butik som är öppen men det lyckas inte. Väl hemma så pallrar Magnus och jag oss iväg till centrum där vi vet att det finns en Migros och en COOP som har öppet, efter en timmes letande har vi äntligen hittat det som vi tror att vi behöver. Vi handlat strutsfile och potatiskroketter till huvudrätten samt litet lax med tillbehör till förrätt.

Fasnacht

7 mars, onsdag
På onsdagen så tog jag ledigt på eftermiddagen eftersom vi hade blivit erbjudna en guidad tur på den färgstarka Fasnacht-paraden i Basel av Rolf Pfiffner som vi inte kunde tacka nej till. Fasnacht i Basel är en tredagars vårfest som börjar prick klockan 4 på måndagsmorgonen efter askonsdagen och som pågår i tre dygn. På måndagsmorgonen börjar festligheterna med att alla gatuljus släcks och det går en procession, "Morgenstreich", genom stan. Festligheterna har två huvudparader som går genom stan på måndag och onsdag eftermiddag, de startar kl 14 och håller på i ca tre timmar. Musiker paraderar och spelar marcher alla som deltar i paraderna är utklädda i fantastiska kläder, med de större grupperna följer det en vagn där de kastar ut apelsiner, godis och konfetti ("Rappli" på Baseldutch). Varje grupp är utklädda enligt ett tema som driver med allt från lokala till mer eller mindre globala händelser under året, i bilderna ovan är det ett tema som driver med att de amerikanerna ville påverka hur stora hål man kunde tillåta i de Schweiziska ostarna, samt ett svenskt tema, kolla in den Moose-Angel som går sist och nedan är ett pokemon tema. Det finns hela grupper som bara spelar piccolo och det finns grupper som nästan bara har trummor till de som har en hel blåsorkester.

Alice sov en lååång stund trots det öronbedövande oväsendet som musikerna i tåget stod för. Emil älskade tåget och var helt faschinerad av alla gubbarna i masker och han fick en massa godis av de som passerade i lastbilarna. Vid slutet av paraden fick han också en apelsin av ett maskerat monster. Monstret var väldigt otäckt, speciellt när det inte hade någon muta, och han ville först inte gå och hälsa på monstret men så fort monstret plockade fram en apelsin som muta så gick han snabbt självmant fram till monstret och hämtade sin belöning.

Flims - Laax - Falera

16 mars, fridag
The yearly skiday for the control and measurement laboratory went to Flims this year. For the skitag i hitched a Ride with Simon Frei and he picked me up at 6.50 so that we also could pick up Anton and still have plenty of time to be at the meeting point, Flims skistation, at 9.00. It was a beautiful trip in a beatuful morning.

It all starts with Anticipation

What will the snow conditions be? Will it be cold or warm, windy or calm?

When we are up in the ski slopes the answer is pretty clear: The weather is excellent, just a little bit too warm for the snow at the lower altitudes but up at the glacier Vorab Gletcher the snow is perfect... Well, what can you say to those who missed the skitag?
-You really missed a perfect day in the Alps!!!

Gas Station

It was possible to go all the way down to the village on skis and we finally ended up in the right village. On our trip back home we lost only one person, but he finally made it down also. After one full day in the slopes we certainly need to fill up the energy resources of our bodies, and in Switzerland there is nothing more suitable than a good cheese fondue with an excellent wine.

The trip home were entirely dark and I parked my body in the bed at midnight.

17 mars, lördag
På lördagen sov jag ut och och det första Bodil sade när hon väckte mig var att Emil hade vattenkoppor, det första som jag frågade var vad klockan var, litet olika inställning. På förmiddagen tog jag det lugnt och vårdade min träningsvärk, vaderna värkte och benen kändes som ett par stela stockar trots detta så gick jag ut på en promenad med Alice och Emil. Under dagen så for Bodil in till staden för att shoppa och på lördagskvällen så hade vi bjudit in Vikströms på middag, sillmacka med nubbe och öl till förrätt, Flygande Jacobs gryta med chilenskt cabernet sauvignion till varmrätt och litet glass med cognac till efterrätt. Emil och Ben lyckades hålla sig sams nästan hela kvällen. Vi vuxna blev glada med tiden...

18 mars, söndag
På söndagen var det min tur att ta Alice så med det bara bara att slå tillbaka på kopparslagaren och sätta fart när Alice började pipa klockan 6. Hur som helst så var hon inte helt pigg så att hon kunde somna om och sova i några minuter till. På förmiddagen så gick vi på en långpromenad, 2 timmar runt Käferberg. Emil snubblade på vagnen och ramlade och fick sig en fläskläpp för att komplettera sina fina vattenkoppor som börjar att se väldigt vackra ut. Framåt kvällen så passade jag och Emil på att provcykla in till ETH för att se vilken väg som jag kan cykla till jobbet när det blir litet varmare och ljusare framemot sommaren, tur och retur med litet vilsecyklingar så tog det 1 timme och 5 minuter. Men utan Emil i barnsadeln och med litet bättre kondition så skall jag nog kunna pressa tiden litet.

17 mars, lördag

I början av veckan så hade Bodils amerikanska vänninna ringt och talat om att hennes barn hade fått vattenkoppor och sade att de kanske hade smittat Emil och Alice. Vi (dvs jag) var inte säkra på om Emil hade haft det eller inte eftersom han hade haft lite röda prickar på kroppen samtidig som Amand hade vattenkoppor, när han var ett år. På lördagsmorgonen så fick vi besked, rött på vitt, att Emil inte hade haft vattenkoppor, han hade börjat på att få sina röda prickar. Så nu är vi i karantän i två veckor men det drabbar mest Bodil.

Emil har också börjat med att prata med högt informationsinnehåll. Han förkortar orden så att de går fortare att säga, några exempel är
vattkopp istället för vattenkoppor
motocyk istället för motorcykel

21 mars, onsdag
Systeryster Anette kommer på besök! Bodil, Alice, och Emil hämtar henne på flygplatsen. Emil hittar direkt till hjärtat av sin favorit och tar tillfället i akt när han har en lekkamrat och börjar leka och busa med sin faster. Ibland kallar han henne för Hanna... Jag vet inte vem som blev gladast, Hanna eller Anette.
Faster Anette har med sig en ljudlig motorcykel eller motocyk som Emil förkortar det till.

23 mars, fredag
Bodil, Anette och barnen far till Tyskland för att shoppa litet. Syster shoppar en stor playmobilbåt till Emil, så att han skall veta var hans faster jobbar, och Alice får en docka och en röd liten hatt.

24 mars, lördag
Trots att det är lördag så tänkte vi att vi skulle skippa shoppingturen för att göra en liten utflykt för att visa Anette de Schweiziska alperna. Så vi hoppar in i bilen vid nio tiden och åker genom Zürich mot Pfäffikon och fortsätter över det låga passet till staden Schwytz för att sedan ge oss in på en serpentinväg upp till passet Ibergeregg. Vid passet så finns det litet snö som vi passar på att åka plastpåse på (eftersom vi inte har någon pulka med oss). Ibergeregg ligger nära den lilla skid orten Hoch-Ybrig som många Zürich bor verkar åka till.
Sedan åker vi hemåt för att vila upp oss men på väg hemåt så tänker vi att det är lördag och det kanske skulle vara roligt med en liten tur för att leta efter shopping centret som skall ligga vid Spreitenbach. Det var inte så svårt att hitta dit så vi handlar litet mat och ett Nalle Puh-pussel till Emil.

25 mars, söndag
På söndagen så tar vi det bara lugnt och går bara på en liten promenad så att Anette skall få se Zürich och Zürichsee från utsikts punkten vid käferberg. Vädret var vackert men det blåste litet kyliga vindar.

26 mars, måndag
Bodil och barnen skjutsar Systeryster till flygplatsen där hon tar planet till Barcelona i Spanien för att semestra och träffa Ed.


Last modified: Sun Jul 29 15:45:50 W. Europe Daylight Time 2001