[an error occurred while processing this directive] Institutionen för systemteknik (ISY), Linköpings universitet
Göm meny

Min FreeBSD sida:


FreeBSD
Jag använder ofta FreeBSD. Det är ett unixliknande operativsystem - strängt taget är BSD mer likt unix än andra unixliknande operativsystem.

Jag har skrivit en ungefär 100-sidig ''bok'' om hur jag använt FreeBSD för att få ett bättre liv. Om du läser våra projektkurser har du säkert använt labservern vanheden. Boken är ett resultat från att försöka dokumentera vad man behöver kunna för att sätta upp en egen sådan server. Boken innehåller mycket som med tiden visat sig vara allmängods i unix-världen, men var nytt för mig innan jag började med FreeBSD.

Eftersom jag troligen inte kommer få tid att färdigställa boken helt lägger jag nu ut den på nätet så att den kan komma till någon användning. Det saknas egentligen två kapitel i den och en del andra borde trimmas lite i kanterna men i huvudsak är det en fungerande text.

Så håll tillgodo med FreeBSD (3.3M). Synpunkter tas gärna emot! mj@isy.liu.se

English
I use FreeBSD (with pleasure) but have not written anything in english about it, apart from an article in the web magazine Daemon news, an article which later also found its way into O'Reilly advertising material. You can get it from O'Reilly directly or my copy (0.5 M).


Mina sidor:

Om mig

SM5JAB
Ham Radio


FreeBSD

Min sida som anställd:
Michael Josefsson

Senast uppdaterad: 2013-10-03